GREEN® – Stoffet der renser luften

På denne side kan du læse lidt om den revolutionerende stoftype, GREEN®, som vi nu tilbyder som nogle af de første i verden.

GREEN-stoffet renser sig selv og luften omkring dig.

Om GREEN®

Der er en voksende bekymring for luftforurening både hos private, foreninger og institutioner. Især i byerne hvor forureningen er mere koncentreret.
Som svar på dette er GREEN® blevet skabt. Det første stof, der renser luften gennem fotokatalyse.

GREEN® er livskvalitet.
GREEN-stoffet er behandlet med en finish udviklet i samarbejde med bl.a. Pureti og NASA, der løbende renser stoffet samt luften omkring ved hjælp af fotokatalyse.
Det nedbryder forurenende stoffer som NOx, SOx og VOC. GREEN® er desuden selvrensende og har en mug/skimmel-reducerende effekt. Så det sparer dig for tid, penge, vand, kemikalier og energi. Det er miljø- og sundhedspleje.

Du kan købe et GREEN-altansejl efter dine egne mål her:
GREEN-altansejl

4m² af GREEN-stoffet vil kunne rense luften for hvad der svarer til en bils luftforurening i et år. Det svarer desuden til at plante træer, så det er en rigtig grøn løsning.
Se testresultaterne der underbygger dette længere nede på siden ↓

Sådan virker det – Fotokatalyse

GREEN er overtrukket med titandioxid (TiO2), der via solens stråler får fotokatalytiske egenskaber. Dette resulterer i en nedbrydning af organiske stoffer, eksempelvis fedt og bakterier, der findes på overfladen.

GREEN-stoffet er overtrukket med titandioxid (TiO2) nanopartikler.

Når UVA-stråler rammer GREEN-stoffet, begynder en kemisk proces, der omdanner ilt og vanddamp fra atmosfæren til OH- og O2-rengøringsmidler.

OH omdanner organisk snavs og flygtige organiske forbindelser til mineraler og gas og bliver til H2O.

O2 reducerer nitrogenoxid (NOx), en af de mest skadelige gasser der er til stede i atmosfæren, til relativt harmløs nitrat.

Denne proces gentages millioner af gange for at rengøre overfladen og luften der kommer i kontakt med det. Det reducerer kvælstofdioxidniveauer med 55% (Laboratorietest, Fraunhofer Institute of Surface Engineering, Tyskland).

GREEN producerer også en omtrentlig reduktion af mug/skimmel med 60% og har en selvrensende virkning på omkring 70%*.

*Disse data er vejledende og kan variere afhængigt af miljøforholdene.

Farver

GREEN kan vælges i 9 klassiske farver.

Tryk på farverne for at se dem mere detaljeret. Du er også velkommen til at komme forbi Altanbutikken på Godthåbsvej 11, 2000 Frederiksberg hvis du ønsker at se og mærke vores forskellige stoftyper.

Før du vælger farve så husk at undersøge om din forening har retningslinjer eller vedtægter for farver der må bruges i din bygning.

Stoffet

GREEN er fremstillet af modstandsdygtigt akryl (300g/m2) der er 100% gennemfarvet, så det ikke falmer. Der er 10 års garanti på selve stoffet der som nævnt også er behandlet med nanopartikler til selvrensning. Stoffet er certificeret Oeko-Tex Standard 100, og har faktor 50+ solbeskyttelse.

Testresultater

Pureti har vundet iSCAPE-projektet fra Den Europæiske Union til dekontaminering af europæiske byer med fotokatalytisk teknologi. Anerkendt af Horizon 2020 som et af de ti projekter, der vil forme EU i de næste tres år.
Overfladebehandlingen fra Pureti har undergået en mængde tests og egenskaberne er veldokumenterede.

Fraunhofer Institute for Surface Engineering and Thin Films IST har lavet test på GREEN-stoffet hvor der fastslås en reduktion af kvælstofdioxidniveauer med 55%.

Videre til ‘Før du bestiller’

Vi har her beskrevet GREEN-stoffet gennemgående, fordi vi synes det er en banebrydende og fremsynet teknologi som vi vil gøre vores til at få udbredt.
Men vi fører desuden to andre stoftyper, så du har udvalg af farver og kvalitet til netop dit behov.
Gå videre og se alle tre typer stof samt se hvordan du opmåler din altan, så du får de korrekte mål til dit altansejl.

Gå til ‘Før du bestiller’